Představujeme další tři zahraniční kapely, které vystoupí na Worship
festivalu UNITED.


 

Fivestar Prophet (FI)



Pětihvězdičkový prorok — tak by se dalo přeložit jméno této sympatické hard-rockové partičky z Finska. Ač se jedná o kapelu, která oficiálně existuje od roku 2009, její členové mají bohaté hudební zkušenosti. Frontman skupiny Olli měl možnost jako bubeník okusit chuť velkých amerických pódií na turné s kapelou Zilch (původně doprovodná formace DC Talk, později známá jako SONICFLOOd) a spolu s ostatními členy Fivestar Prophet hrál od roku 2001 pod názvem L-60°. V roce 2009 se však členové L-60°rozhodli začít znova pod novým názvem v novém projektu. Proč? Hlavní důvodem bylo směřování kapely. Fivestar Prophet chce být především kapelou hrající pro lidi. Ne skupinou “idealizovaných hvězd”, ale služebníky, kteří touží vidět proměněné životy a lidi uzdravené Boží mocí.


Illuminandi (PL)



Illuminandi je sedmičlenná polská kapela, hrající melodický metal, ve kterém snoubí tvrdé kytarové riffy se zvuky houslí a violancella. Stylově lze jejich hudbu řadit někde mezi folk a gothic metal. My jsme tuto polskou skupinu pozvali na festival UNITED především proto, že jejich hlavním záměrem je hrát tvrdou hudbu, která bude přinášet povzbuzují křesťan-ské poselství. O tom, jací jsou tedy Illuminandi naživo se budeme moci přesvědčit na jejich půlnočním koncertu, který bude takovou pěknou tečkou za tím naším festivalem:-)


Rokstedy (US)



Mark Sandiford — ústřední postava ROKSTEDY začínal jako hráč na klávesy ve známé křesťanské reggae skupině Christafari, posléze založil vlastní kapelu Temple Yard, v současnosti pracuje jako worship pastor v církvi v Atlantě. Mark sám sebe chápe jako hudebníka — misionáře a hip-hop je pro něj nejen „krevní skupina“, ale také komunikační kanál, kterým se snaží teenagerům vyprávět o Ježíši Kristu. Svojí hip-hopovou misii rozvíjí aktivně i v České republice.
Chceme použít hip hop a reggae, hudbu, která je hlasem naší generace, a sdílet pomocí této hudby to, jak nás vidí Bůh — z biblické perpektivy. Experimentujeme se vším od kla-sického boom bapu k dubstepu a vytváříme tak koláž, kterou bychom chtěli posluchače rozpohybovat tělesně i duchovně…