Krátké zamyšlení nad mottem worship festivalu UNITED


 


Která žena by nechtěla muže, který bude mít všech pět pé? Nevím, jestli si organizátoři při výběru motta vzpomněli na toto známé sousloví, nicméně počet pé trochu redukovali a tak má motto tři Pé: Kristem Propojeni, Proměněni, Povoláni. A všechna tato tři Pé můžeme na UNITEDu zažívat v praxi.

1. Pé - propojeni
Je to tu cítit. Ta příjemná atmosféra, která všude panuje. Ty úsměvy organizátorů a dobrovolníků, které se neztrácí ani v pozdních nočních nebo naopak brzkých ranních hodinách. Všechny ranní pozdravy, všechna milá setkání, všechny podané ruce, všechna vřelá objetí. Je cítit, že On je mezi námi. Mezi námi všemi křesťany, co tu jsme. Najdou se sice třecí plochy, ale ty jsou všechny překonány jedním velkým společným jmenovatelem - Kristem. To On nás spojuje v jedno velké společenství a pomáhá nám stírat rozdíly. A tak můžem všichni společně jedním hlasem chválit Boha. Kristem propojeni.

2.Pé - proměněni
Proměny jsou věc celkem častá. Já jsem jednu zažila dnes ráno, když jsem se v jednom zajímavém rozhovoru dostala do takové diskuzní extáze, že ze mě spadla rázem všechna únava. Dokonce i spánkový deficit se přestal naléhavě hlásit a tak jsem se mohla s novým elánem vrhnouot do autorizace a psaní reportáže:) Je to sice jen takový malý příklad proměny, ale když to Bohu umožníme, dokáže s naším životem proměny obrovských rozměrů. On umí proměnit naše srdce, naše životy. A pak budeme svědky Jeho zázraků. Kristem proměněni.

3.Pé - povoláni
Každý z nás účastníků festivalu sem byl Někým povolán. Někým, kdo věděl, že právě tento festival, tento koncert, tato přednáška, tento člověk bude pro mě impulsem, někam mě posune, povzbudí, dodá sil. Ale ten Někdo nás nepovolal k tomu, abychom přijeli na festival a tím to pro nás všecko skončilo. Bůh nás povolává k tomu, abychom šli dál. Dál se snažili s jeho pomocí udělat něco dobrého pro tento svět. Ukázat mu, že Bůh nejenže existuje, ale že nás nekonečně miluje. Nebojme se a pojďme do toho. Kristem povoláni.

A tak tu potkáváme všechny tři Pé pohromadě, žádné nechybí. A já doufám, že se nám podaří jít a šířit to krásné poselství dál. A nezapomínat, že jsme Kristem Propojeni, Proměněni, Povoláni.