Loňský ročník multižánrového festivalu UNITED navštívilo více než 2200 účastníků, kterým byla nabídnuta nejen kulturní zábava, ale také možnost poznat nové cesty při komunikaci s Pánem Bohem. Toto číslo je velkým závazkem pro všechny organizátory, jejichž cílem je připravit letošní ročník tak, aby každá minuta strávená na festivalu byla smysluplně využita. I tento cíl byl hnacím motorem březnového setkání poradního týmu festivalu UNITED, které se uskutečnilo 23. března 2013 v Praze.


 

Třídenní akci, která se letos ponese v rámci motta „Jeden život“, připravují 4 rozdílné organizační týmy. Poradní tým je zodpovědný za koncepci a program akce. Tedy navrhuje směr akce. Samotná realizace nápadu připadá realizačnímu týmu.

Sedmnáctičlenný poradní tým nejprve seznámil ředitel festivalu Petr Húšť s dosavadním průběhem příprav, mottem letošního ročníku, tématem workshopů, počtem dobrovolníků a výběrem hlavních řečníků. Hudební dramaturgii festivalu UNITED má opět na starosti Tomáš Polívka, který představil hlavní hudební linku srpnové akce.

 

Poradní tým poté dostal možnost vyjádřit se k otázkám týkajících se divadelní scény, filmových projekcí, workshopů nebo hudebního nasměrování festivalu. Během živé debaty, o které svědčí 4 strany rozmanitých poznámek, zaznělo velké množství  nápadů, o jejichž uvedení do praxe se bude snažit realizační tým právě tento rok.

 

Závěr setkání, které proběhlo v přátelské atmosféře, se nesl v duchu myšlenky, že právě festival UNITED může být prostorem, kde si člověk nejen odpočine, najde nové přátelé, objeví inspirativní muziku nebo zajde na zajímavý workshop, ale hlavně pozná toho, který nám daroval „Jeden život“.

Martin Žalud