Pořadatelé oznámili termín konání letošního ročníku festival UNITED. V pořadí 3. ročník začne ve čtvrtek 22. srpna a potrvá do soboty 24. srpna 2013. Místem konání je město Vsetín. Se zveřejněním termínu byly zároveň spuštěny upravené webové stránky a představen plakát letošního ročníku.

Festival UNITED je křesťanský multižánrový festival, který pořádá Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci s festivaly CampFest, VOX, XcamP a vsetínskými církvemi. Jeho program kromě hudebních vystoupení zahrnuje přednášky, semináře, divadelní představení, promítání filmů a sportovní aktivity.

Akci v loňském roce navštívilo více než 2000 účastníků. Z toho se na celkem 3 pódiích vystřídaly tři desítky kapel a interpretů. Počet účinkujících spolu s řečníky přesáhl číslo 200 osob. Zázemí festivalu, realizační, modlitební a poradní týmy tvořilo na 250 lidí.

Mezi zahraniční kapely, které v minulosti na akci vystoupily patří skupiny Bluetree, Four Kornerz, Frühstück, Reilly a Verra Cruz. Z českých a slovenkých kapel se představily například formace BCC Worship, Deep Inside, Elementum, eSPé, Jiný Rytmus, Runaway My Son, Timothy, Tretí deň a další. Jako hlavní řečníci a vedoucí seminářů promlouvali Daniel Fajfr, Tomáš Holub, Roman Mazur, Lukáš Targosz, Marek Vácha, Vít Zatloukal a jiní.

Letošní ročník má jako podtitul heslo „Jeden život“. Na toto téma budou hovořit hlavní řečníci, kterými jsou Ján Buc, Michal Klus, David Novák a David Říman.

Novinky a informace ohledně příprav festivalu budou zveřejňovány na webových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook, www.facebook.com/festivalunited.

V současné době organizátoři prostřednictvím webových stránek nabízejí možnost připojit se k modlitebnímu týmu za přípravu festivalu a možnost bezplatného objednání propagačních materiálů.