Organizátoři vsetínského multižánrového festivalu UNITED vyhlásili prostřednictvím webových stránek www.festivalunited.cz soutěž s názvem Runway. Soutěž je určena křesťanským hudebním skupinám, které dosud na festivalu nevystupovaly.


Přihlašování kapel do soutěže probíhá do pátku 5. července 2013 na emailové adrese: [email protected]. Platný přihlašovací email by měl obsahovat: hudební nahrávku (ve formátu MP3), foto, informace o kapele a jejích členech.

Na základě doručených přihlášek vybere hudební dramaturgie festivalu 4 skupiny, které na UNITED vystoupí  v pátek 23. srpna 2013 během odpoledního programu.  

Vítězná kapela, která na festivalu získá nejvíce hlasů od publika vyhrává možnost vystoupit s 1 skladbou během večerního programu na hlavním pódiu. Vítěz dále získává nahrávací den zdarma od partnera soutěže, nahrávacího studia Daniels. Přesná pravidla jsou uvedena na webové stránce: http://festivalunited.cz/program/runway-soutez-kapel/.

V loňském roce se finalisty soutěže staly formace: Ikonium, NOW Team a On Može. První místo vyhrála skupina Invisible?, která od publika získala nejvíce hlasů.

Festival UNITED se uskuteční od čtvrtka 22. srpna do soboty 24. srpna 2013. Program zahrnuje koncerty, přednášky, semináře, workshopy, divadelní představení, promítání filmů, diskuze s umělci a sportovní aktivity.

Podtitulem letošního ročníku je heslo "Jeden život". Na toto téma vystoupí hlavní řečníci, kterými jsou Ján Buc, Michal Klus, David Novák a David Říman. Z hudebních skupin se představí zahraniční formace Circle Ends, HB, InSalvation a Reilly. Z česko-slovenských kapel zahrají skupiny Donebevolající, eSPé, Home For Real, Kalwich, MeloDive, Simona Martausová, The Neons, Tretí deň a další.

Akci pořádá Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci s festivaly CampFest, VOX, XcamP a vsetínskými církvemi.