Součástí programu vsetínského multižánrového festivalu UNITED jsou divadelní a filmová představení, hudební přehlídka Runway, Street scéna a workshopy, informují o tom internetové stránky www.festivalunited.cz.

Na Klubové a divadelní scéně v Lidovém domě budou odehrána dvě divadelní představení. Jako první vystoupí slovenský umělec Martin Žák s představením The dark trip (v překladu Cesta do tmy) pojednávajícím o drogách. Druhé představení, na motivy knihy J. A. Komenského - Labyrint světa, odehraje Divadlo Víti Marčíka.

Promítání filmů se uskuteční v kině Vatra. Postupně budou uvedeny filmy Velká nádhera, Všechny moje děti, 2001: Vesmírná odysea a Koyaanisqatsi. Po skončení filmu bude následovat moderovaná diskuze o ději a poselství filmu.

Dalším bodem programu je hudební přehlídka Runway, na které se představí skupiny a interpreti, kteří ještě na UNITED nevystupovali. Vítěz festivalového soutěžního kola bude mít možnost vystoupit v rámci hlavního večerního programu.

Novinkou letošního ročníku festivalu je Street scéna, která bude otevřena před kinem Vatra. V rámci ní se představí umělci z oblasti hiphop, breakdance a beatboxu Přemek Křižánek a skupina Wessani.

Dále organizace Royal Rangers, Kateřina Hurychová s klaunským představením, alternativní způsoby přípravy kávy s průvodci Ondřejem Bartíkem a Zuzanou Švirákovou a seznámení s projektem humanitární organizace ADRA na podporu vzdělávání dětí z chudinského slumu Čalantika v Bangladéši. Dále zde proběhne workshop Petra Štici o footbagu a žonglování s míčkem zvaným „hacky sack“ a večerní ohnivá show skupiny eXtremeFlamers.

Mezi vzdělávací aktivity, tzv. workshopy, budou patřit kurzy o chvalách, zpěvu ve sboru, božím povolání, modlitbě, psaní textů, grafice a fotografování, sebeobraně, rapování, breakdance a hraní na rytmické nástroje.

Festival UNITED se uskuteční od čtvrtka 21. srpna do soboty 23. srpna 2014. Jeho program mimo výše uvedených zahrnuje koncerty, přednášky a sportovní aktivity. Podrobný harmonogram celé akce je zveřejněn na odkaze http://festivalunited.cz/aktuality/harmonogram-festivalu-zverejnen/.

Letošními hlavními zahraničními hosty jsou kapely Four Kornerz, GŁYK P.I.K. Trio, zpěvák Paul Colman a skupina October Light, která nahradí dříve ohlášenou formaci Nuteki jejíž koncert byl zrušen. Z českých a slovenských skupin vystoupí formace BCC Worship, Deep Inside, Donebevolající, Ezyway, Forgiven, Fusion, Pavel Helan, Jedním srdcem, Kalwich, Marián Lipovský, noXcuse, Praise and Bluesship, Purify My Eyes, Runaway My Son, Shirim Ashirim a The Neons.

Akci pořádá Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci s festivalem CampFest a vsetínskými církvemi a sbory. Podrobné informace o festivalu jsou uvedeny na internetových stránkách www.festivalunited.cz  a na profilu na sociální síti Facebook www.facebook.com/festivalunited.

Odkazy:

Webové stránky: http://www.festivalunited.cz 

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited 

YouTube: www.youtube.com/festivalunited

Propagační video č.1: http://youtu.be/fj3asPwpBDk 

Propagační video č.2: http://youtu.be/DJcnIzkQ5wk

Dokument o festivalu UNITED 2013: http://youtu.be/nk5sK5IbhjQ