Ve Vsetíně bude ve čtvrtek 21. srpna 2014 zahájen 4. ročník multižánrového křesťanského festivalu UNITED. Akce, která potrvá do soboty 23. srpna 2014, nabídne žánrově různorodou hudbu, přednášky, workshopy, divadelní vystoupení, promítání filmů a sportovní vyžití.

Letošní ročník festivalu bude hostit interprety jak z domácí, tak ze zahraniční scény. Mezi zahraniční hosty patří zpěvák Paul Colman s českou doprovodnou kapelou, britská skupina Four Kornerz, polská formace GŁYK P.I.K. Trio a chorvatská skupina October Light.

Z česko-slovenské křesťanské hudební scény se posluchačům představí kapely Adonai, BCC Worship, Deep Inside, Donebevolající, Eva Henychová, Ezyway, Forgiven, Fusion, Pavel Helan, Jedním srdcem, Kalwich, Marián Lipovský, noXcuse, Praise and Bluesship, Purify My Eyes, Runaway My Son, Shirim Ashirim, The Neons a další.

Festival se letos ponese v duchu motta „Znamení“. Jak uvedl ředitel festivalu, Petr Húšť: „Žijeme v ateistické kultuře, ve které více lidí věří v UFO než v živého Boha. Lidé jsou fascinování nejen fantastickými světy počítačových her, ale také duchovně temnými a okultními věcmi, které sledují v médiích a se kterými často i experimentují. Nadpřirozeno má svoje kouzlo a velikou popularitu a v kontextu toho všeho se náš Bůh – Ježíš Kristus – zdá být jen mlčící plastikou na zdi kostela. Ale to vše záleží na úhlu pohledu...“. Výkladem hlavního tématu festivalu se ujmou řečníci: Stanislav Bubik, Kateřina Lachmanová, Václav Vondrášek a Jiří Unger.

Dalšími přednášejícími, kteří povedou tématické semináře, budou Dan Drápal, Alexandr Saša Flek, Petr Glogar, Andrea Jarošová, Marie Imaculata Konvalinková, Marek Moškoř, Richard Polomík, manželé Hanka a Tomáš Polívkovi, Bedřich Smola, Lukáš Sztefek, Jan Špilar a Mikuláš Vymětal.

Přímé přenosy z ranních a večerních programů bude živě přenášet televizní stanice TV Noe.

Cena vstupenky na celý festival (3 dny) je 690 Kč. K dispozici jsou dále půldenní a denní vstupenky a skupinové slevy. Vstup na semináře, open-air scénu na vsetínském Dolním náměstí a Street art scénu před kinem Vatra je zdarma.

Seznam účinkujících, podrobný program a aktuální informace jsou zveřejněny na webových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu akce na sociální síti Facebook, www.facebook.com/festivalunited.

Akci pořádá Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci s festivalem CampFest a vsetínskými církvemi a sbory.

Odkazy:

Webové stránky: http://www.festivalunited.cz 

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited 

YouTube: www.youtube.com/festivalunited

 

Propagační video č.1: http://youtu.be/fj3asPwpBDk 

Propagační video č.2: http://youtu.be/DJcnIzkQ5wk

Propagační video č.3: http://youtu.be/qmdUIfZXTtU?list=UUCMtLXir3kjTA3-Bzi6goTQ

 

Dokument o festivalu UNITED 2013: http://youtu.be/nk5sK5IbhjQ

Harmonogram festivalu: http://data.festivalunited.cz/2014/grafika/UNITED2014-program-web.pdf