Od čtvrtka 21. srpna do soboty 23. srpna 2014 probíhal ve Vsetíně 4. ročník multižánrového křesťanského festivalu UNITED.

Celkový počet zúčastněných lidí dosáhl čísla 3.500, sdělil ředitel festivalu Petr Húšť. Festival je svým zaměřením a výběrem účinkujících zaměřen hlavně na dospívající a mladé lidi.

Tisková mluvčí festivalu, Petra Barbořáková, dále uvedla: “Je několik dní po UNITED a zatím jsem se setkala s nadšením a pozitivním ohlasem. Z toho mám velkou radost a také z toho, že se letošní ročník povedlo dobře připravit a zrealizovat po organizační a obsahové stránce a přesto je tým zase trochu méně vyčerpaný, než předchozí roky.“

„Velký dík patří dobrovolníkům, sloužícím a účinkujícím a všem, kteří se na festivalu podíleli. Jsem velmi vděčná Pánu Bohu, že nám dal důvěru UNITED realizovat, a že zde jedná. Modlím se, aby letošní ročník nesl ovoce a oslavil Pána Boha.“, dodala Petra Barbořáková.

Na hudebních scénách vystoupilo na 30 kapel a interpretů. Hlavními zahraničními hosty byl australský zpěvák Paul Colman, britská formace Four Cornerz, polská skupina GŁYK P.I.K. Trio a chorvatská kapela October Light.

Z českých a slovenských skupin se představily sestavy BCC Worship, Deep Inside, Donebevolající, Eva Henychová, Forgiven, Pavel Helan, Jedním srdcem, Kalwich, Marián Lipovský, Runaway My Son, Shirim Ashirim, The Neons a další.

Jako hlavní řečníci na UNITED působili Stanislav Bubik, Kateřina Lachmanová, Václav Vondrášek a Jiří Unger. Semináře vedli Dan Drápal, Alexandr Saša Flek, Petr Glogar, Andrea Jarošová, Marek Moškoř, Richard Polomík, manželé Hanka a Tomáš a další.

Novinkou letošního ročníku bylo přidání Street art scény, kde se odehrávaly rozhovory s vystupujícími s názvem Face2face, workshopy, představení projektu mezinárodní humanitární organizace ADRA, hip-hopové a breakdance vystoupení, fireshow a jiné. K další novince patřily online přenosy ranních a večerních programů z Hlavní scény. Večerní přímé přenosy byly navíc promítány ve vsetínském kině Vatra.

Z festivalu byl pořízen videozáznam vybraných částí programu. Materiáky budou formou krátkých videospotů postupně zveřejňovány na YouTube profilu festivalu, www.youtube.com/festivalunited. Fotografie jsou uveřejněny na profilu sociální sítě Facebook, https://www.facebook.com/festivalunited.

Akci pořádalo Občanské sdružení DEN – Vsetín ve spolupráci se slovenským festivalem CampFest a vsetínskými církvemi.

Odkazy:

Webové stránky: http://www.festivalunited.cz 

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited 

YouTube: www.youtube.com/festivalunited

Instagram: http://instagram.com/festivalunited