Organizátoři vsetínského festivalu UNITED vydali druhou verzi plakátu, která obsahuje jména kapel vystupujících na letošním ročníku této hudební akce.

Hudební dramaturg festivalu Tomáš Polívka k výběru kapel uvedl: „Festival UNITED letos představí téměř třicet hudebních těles z Čech, Slovenska a zahraničí. Jako v předchozích ročních se také letos snažíme udržet žánrovou pestrost a přivézt na festival jak interprety dobře známé, tak kapely, které jsou pro naše publikum zcela novými objevy. Headlinery festival pro letošní ročník jsou: legendární polská kapela Maleo Reggae Rockers, chorvatší October Light a mladý estonský zpěvák Daniel Levi.“

Polská skupina Maleo Reggae Rockers vystupuje od roku 1997. Během své kariéry kapela vydala 4 studiová alba a odehrála řadu koncertů. Album Rzeka dzieciństwa (Řeka dětství) bylo nominováno na žánrovou desku roku 2012. Frontman Dariusz „Maleo“ Malejonek byl v roce 2014 oceněn polským vyznamenáním Zlatý kříž za zásluhy v oblasti kultury.

Chorvatská formace October Light vystupovala na UNITED v loňském roce. Jádro kapely tvoří sourozenci a jejich blízcí příbuzní. Žánrově se kapela řadí mezi styly ska, punk a rock.

Daniel Levi je mladý muzikant z Estonska. Kromě hudby se věnuje grafickému designu a službě mládeži ve své domovské církvi.

Dalším zahraničním hostem bude formace Divine Attraction pochází z Jižní Kalifornie v USA. Její počáteční působení je spjato se službou ve sborech v okolí Los Angeles. Od roku 2012 působí s přestávkami v Česku v rámci programu pro mládež EXIT Tour.

Z českých a slovenských skupin zahrají kapely Adonai, BCC Worship, eSPé, Jedním srdcem, Lámačské chvály, Log-Out, Noemiracles, Safenat Paneach, The Neons, rapper Envej, písničkáři Janais, Pavel Helan a další.

Festival UNITED je křesťanský multižánrový festival. V letošním roce se se uskuteční od čtvrtka 20.8. do soboty 22.8.2015 ve Vsetíně.

Program tvoří společné ranní a večerní duchovní setkání, koncerty, tématické workshopy, divadelní představení, promítání filmů a sportovní aktivity. K dispozici je poradenská služba a modlitební místnost ke ztišení.

Další informace a novinky ohledně příprav festivalu jsou zveřejňovány na internetových stránkách, www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook, www.facebook.com/festivalunited.

Vstupenky je možné zakoupit na internetových stránkách festivalu. Akci pořádá zapsaný spolek UNITED 3P, z. s. ve spolupráci se vsetínskými církvemi.