Organizátoři festivalu UNITED spustili aktualizované webové stránky, na kterých uveřejnili první informace týkající se letošního ročníku. Mezi hlavní novinky patří změna hlavní scény, která se v uplynulých 5 ročnících nacházela ve velkém sále vsetínského Domu kultury. V minulých 2 letech se návštěvnost pohybovala okolo 3 500 lidí a kapacita přestala být dostatečná. Díky spolupráci s městem Vsetín se letos hlavní scéna přesouvá pod širé nebe na Dolní náměstí. UNITED se tak stane Open Air festivalem.

Oproti minulým ročníkům letos promluví pět hlavních řečníků. Poprvé se na pódiu představí americký misionář, zakladatel Křesťanské akademie mladých (KAM) a prezident Josiah Venture, Dave Patty a rovněž poprvé uslyšíme vedoucího pastora královehradeckého sboru Mozaika, Jakuba Limra. Z minulých let návštěvníci mohou znát zpěvačku Janette Oubrechtovou, frontmana skupiny eSPé Julo Slováka nebo loňského řečníka Ondřeje Szturce.

Téma, na které budou hosté promlouvat, zní „Nesmrtelný“. Organizátoři k jeho volbě uvádějí: „Každý člověk, mladý či starý, párkrát v životě prožil záblesk věčnosti. Bylo to ve chvílích, kdy se setkal s někým, koho miloval a ve chvílích, kdy se setkal s krásou. Když držel v náruči malé dítě či objímal milovanou bytost, nebo když pozoroval západ slunce či viděl nádhernou duhu. Doteky lásky a krásy nevydrží, ale přesto kdesi hluboko v nás toužíme, aby obojí neskončilo, aby to trvalo dál. Tato touha směruje k hledání po čemsi nekonečném a nesmrtelném. Co to ale je? Je to láska? Krása? Ale jaká? Kde?“

Festival bude zahájen ve čtvrtek 18. 8. a potrvá do soboty 20. 8. 2016, místem konání je město Vsetín. Na internetových stránkách této akce bude od 24.3.2016 spuštěna rezervace vstupenek a od 1.4.2016 registrace zájemců do týmu dobrovolníků.

UNITED je křesťanský multižánrový festival. Multižánrovost se projevuje ve škále hudebních vystoupení, jejich různých hudebních stylů a spektru dalšího programu. Tím jsou semináře, workshopy, divadlo, film, sporty, street scéna, služba modliteb a duchovního poradenství. Festival pořádá zapsaný spolek UNITED 3P, z. s. ve spolupráci se vsetínskými církvemi a městem Vsetín.

Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách, www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook, www.facebook.com/festivalunited.