Festival UNITED naplňuje každý srpen valašský Vsetín. Už od prosince je jasné, že zahraničními hosty letos budou kapely Christafari a LZ7; k těmto jménům teď přibývají i další - sestava Nomads + Natives, formace Mate.O/TU a kapela Divine Attraction.

Duo Nomads + Natives z Filadelfie tvoří manželé, houslisté Dan a Noele Huie. Hudební dramaturg festivalu Marek Moškoř uvádí: "Členové Nomads + Natives už před pár lety na festivalu vystupovali s kapelou Reilly. Umí skvěle komunikovat s publikem a na svou premiéru s novým programem se velmi těší. Jejich koncert bude určitě jedním z vrcholů klubové scény."

 

 

Formace Mate.O/TU je nový hudební projekt polského zpěváka a skladatele Mateusze Otremby. Mateusz se v něm vrací k počátkům své tvorby. "Jméno zpěváka a skladatele Mate.O je u našich sousedů dobře známé. Na UNITED vystoupí se svou aktuální tvorbou, která je kombinací písničkářství, bigbítu a starých kancionálovek. Kromě jedinečného hudebního zážitku zde bude také prostor pro chválu. Zkratka TU za lomítkem se dá přeložit jako totální uctívání," dodává Marek Moškoř.

 

 

Sestavu Divine Attraction v současnosti tvoří kytarista a zpěvák Cory Simon spolu s bubeníkem Brianem Bothwellem. "Kalifornské duo má za sebou dlouhou koncertní šnůru po celé naší republice v rámci misijního projektu na středních školách. Jejich hudba má současný pop-rockový zvuk a jejich pódiová show je plná energie a života," komentuje Marek Moškoř.


 

Z česko - slovenských interpretů se představí těšínská skupina Adonai, formace Lévi, ve které působí část členů kapely Jedním srdcem, a slovenská houslistka a skladatelka Miriam Kaiser. Se sólovým projektem přijede zpěvák a klávesista skupiny Oboroh, Roman Dostál.


Novinkou letošního ročníku festivalu bude scéna v Domě kultury, která bude upravena do podoby hudebního klubu. Organizátoři tak chtějí návštěvníkům festivalu zprostředkovat neopakovatelnou atmosféru koncertu v blízkém kontaktu s účinkujícími. Klubová scéna bude zpoplatněna v rámci vstupného. Na scéně vystoupí mj. Nomads + Natives, Miriam Kaiser, Roman Dostál a další interpreti.

UNITED je křesťanský open-air festival. Jeho multižánrovost se projevuje ve škále zastoupených hudebních stylů a spektru dalšího programu. Ten zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, film dětskou scénu a sporty. V roce 2017 akci navštívilo na 4 500 účastníků. Festival se uskuteční od čtvrtka 23. 8. do soboty 25. 8. 2018 ve Vsetíně. Téma letošního ročníku zní "Mezi námi".


Aktuality a další informace jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook www.facebook.com/festivalunited. Na internetových stránkách je umístěn archiv materiálů a nahrávek z předchozích ročníků.