Každý ročník festivalu UNITED má svůj podtitul, na který jsou zaměřeny promluvy na hlavní scéně. Letošní téma zní „Srdeční záležitost“. V roli řečníka se poprvé představí Bogdan Lach, Kamil Strak a Jan „Chenza“ Šeda. Z předchozích let mohou návštěvníci znát Kateřinu Lachmanovou a Vítka Vursta.

Kateřina Lachmanová vystudovala ekonomii, teologii a psychologii. Vyučovala na teologické fakultě, působila jako šéfredaktorka nakladatelství a sama je autorkou několika knih. Vítek Vurst pochází z rodiny kazatele. Také vystudoval teologii a působil jako pastor. Kromě toho je fotbalový fanoušek a má netradiční hobby - sbírá státní vlajky zemí z celého světa.

Bogdan Lach působí v Křesťanské akademii mladých (KAM) v rámci evangelizačního projektu. Jeho celoživotní touhou a povoláním je inspirovat mladé lidi k živému vztahu s Bohem.

Kamil Strak je římskokatolický kněz. Vedl středisko pro mládež a organizoval řadu akcí pro mladé. V současné době působí jako ředitel Sekce pro mládež, v rámci katolické církve koordinuje práci s mládeží po celé ČR. Jan „Chenza“ Šeda je vedoucí ve sboru CityHouse Brno, kde působí jako zástupce pastora. Má rád společnost, sport, cestování a poznávání nových lidí.

Důležitou součástí programu jsou hudební vystoupení zahraničních a domácích kapel. Mezi již uveřejněné interprety patří chválicí skupiny Adonai, ESPÉ a Lévi, rapper Envej, formace On Fire, ONMY a Way to go.

UNITED je křesťanský open-air festival s dramaturgicky různorodým programem. Ten kromě hudby zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, film, program pro děti a sporty. Počet loňských účastníků organizátoři odhadli na 5 000.

Akce se uskuteční od čtvrtka 22. 8. do soboty 24. 8. 2019 ve Vsetíně. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook. Na internetových stránkách je umístěn archiv materiálů z předchozích ročníků.