Jsi moje všechno. To nejlepší, co mám. A dnes je tvůj velký den. Všechno nejlepší! A dárek? Tím jsi právě ty. Pro druhé. Chtěl jsem jim dát všechno nejlepší, a proto jsi tady. Vím, že se ti tento den nebude zdát jako ten nejlepší. Naopak. Projdeš si peklem. Budeš na dně. Všichni odejdou. A na konci tě opustím i já. Ale věř mi, je to ten nejšťastnější den. Pro nás všechny. I když se tak nebudeš cítit – věř mi. Jako by celý svět závisel na tom, jestli vydržíš, jestli mi budeš věřit, že i v těch nejtemnějších časech jsi pro mě stále ten nejdražší a i tehdy ti dávám to nejlepší. A pak až se rozhodneš. Až vytrváš až do konce. A uspěješ. Svět se promění. Jako by vše vstalo z mrtvých. Jako by všechno bylo nejlepší. Věříš tomu? Věříš si? Věříš mi?“, těmito slovy představují pořadatelé téma „Všechno nejlepší“, které ponese 10. ročník festivalu UNITED.

 

Organizátoři festivalu UNITED spustili aktualizované webové stránky. Kromě hlavního tématu byl uveřejněn grafický vizuál nadcházejícího ročníku a první hudební hosté a řečníci.

Ze sousedního Slovenska přijedou dvě výrazné kapely místní worshipové scény – formace Heartbeat, která na vsetínské scéně vystoupí poprvé a kapela Timothy. Po odmlce se na koncertní pódia vrací akustická sestava Nenadarmo. Další skupiny pochází z Moravy, slezská chválicí kapela Adonai a brněnská schola mládeže SBM.

V pozici festivalových řečníků se poprvé představí římskokatolický kněz a plzeňský biskup Tomáš Holub, ředitel festivalu Petr Húšť a pracovník s mládeží Jakub Vejmělka. Z předchozích let mohou návštěvníci znát zpěvačku a moderátorku Janette Oubrechtovou a kazatele, pedagoga a publicistu Davida Nováka.

Hlavní scéna festivalu UNITED.

UNITED je křesťanský open-air festival s dramaturgicky různorodým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, film, dětskou scénu a sporty. Počet účastníků na předchozím ročníku organizátoři odhadují na 5 500.


Akce se uskuteční od čtvrtka 20. 8. do soboty 22. 8. 2020 ve Vsetíně. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook

Na internetových stránkách je umístěn archiv materiálů a probíhá předprodej vstupenek s možností objednat vstupenku formou dárkového poukazu.

 

Plakát festivalu UNITED 2020.