Město Vsetín bude od pátku 21. 8. do soboty 22. 8. 2020 hostit multižánrový křesťanský festival UNITED. Ten, vzhledem k současné společenské situaci, proběhne formou přímých přenosů vysílaných televizní stanicí TV NOE a streamů na sociálních sítích Facebook a YouTube. Páteční vysílání bude zahájeno v 18:30 hod., sobotní začne ve 13:00 hod.

Dějištěm akce nazvané UNITED online bude vsetínský Dům kultury, jehož sály se na dva dny promění v nahrávací studia. Velký sál se stane dějištěm večerních programů, malý sál je vyhrazen seminářům. Další místnosti budou určeny poradcům a modlitebníkům, kteří budou připraveni komunikovat a věnovat se na dálku zájemcům z řad diváků.

Hudební vystoupení jsou důležitou součástí programu festivalu. Letošním hlavním zahraničním hostem je britský skladatel a zpěvák Martin Smith. Ten vzhledem k současné situaci nepřijede osobně, své vystoupení předtočil. 

Martin Smith na festivalu UNITED 2019.

Ostatní hudebníci z Čech a Slovenska vystoupí naživo. Na pódiu se vystřídají formace Adonai, Lámačské chvály, Lévi, písničkář Pavel Helan a skupina Timothy.

Večerní programy zahrnují promluvy řečníků. Těmi se v letošním roce stali Pavel Šupol a Michal Apetauer. Sobotní odpoledne bude věnované talk show Face2face a seminářům, které povedou Kateřina Lachmanová, David Novák a Ondřej Szturc.

Organizátoři festivalu své příznivce vyzvali k uspořádání společného promítání přenosů v místě svých bydlišť. Do výzvy nazvané UNITED SPOLEČNĚ se v době vydání tiskové zprávy zapojilo celkem 25 míst. Na webových stránkách festivalu je uveřejněna mapa míst s podrobnostmi, kde proběhnou promítání.

UNITED online bude šířen zdarma. Příznivci mohou podpořit jeho natáčení zakoupením virtuálních vstupenek, které jsou k dispozici na webových stránkách. Jako poděkování bude ke každé vstupence dodán bonusový moderovaný program ze zákulisí natáčení.

Harmonogram a podrobné informace jsou uvedeny na internetových stránkách www.festivalunited.cz. Aktuality jsou průběžně uveřejňovány na sociální síti Facebook. Pořadatelem je zapsaný spolek UNITED 3P, z. s.