Festival UNITED se poprvé ve své historii uskutečnil na více místech. Zastávky turné nazvaného UNITED CITY se uskutečnily v Plzni, Litomyšli a ve Vsetíně. Všech tří akcí se dohromady zúčastnilo na 2000 účastníků, včetně vystupujících, organizátorů a dobrovolníků, kteří se starali o chod festivalu.

 

V každém městě byla pro návštěvníky nachystaná venkovní hlavní scéna, kde probíhal odpolední a večerní program. Dále byly připraveny doprovodné hudební scény, prostory pro semináře, místa pro hry a volnočasové aktivity. Zájemci mohli navštívit modlitební karavan hnutí Modlitby 24-7 a využít poradenskou službu.

Návštěvníci festivalu.

„Jsem nadšená, že se lidé opět po delší době mohli setkat osobně. Společně chválit Pána Boha, modlit se a naslouchat kázání z Bible. Na všech třech místech jsme viděli nadšené mladé lidi, kteří vytvořili velmi přátelskou atmosféru. Mohli jsme se také modlit a mluvit s lidmi o jejich životě a pomoci jim na jejich cestě životem,“ komentuje akci ředitelka festivalu Daniela Hurtová.

 

Své hudební vystoupení odehráli skupiny Adonai, Timothy, Isaac Records, hudebníci Pavel Helan, Markéta Satková a hlavní zahraniční host Martin Smith. V roli řečníků se představili Kateřina Lachmanová, Ida Pencová, Anna Janoušková, Tomáš Holub, David Novák, Marek Orko Vácha, Petr Húšť, Jan Špilar, Ondřej Szturc a další. Novinkou v programu byly krátké navazující přednášky uniTED.

Semináře byly jsou důležitou součástí programu.

„Viděli jsme a cítili, že nás Pán Bůh celým UNITED CITY provedl. To, co je pro mě osobně velkým příslibem do budoucna, je to, že mnoho klíčových zodpovědností na festivalu převzali mladí lidé. Jejich nadšení a zodpovědnost dává naději tomu, že se festival bude nadále rozvíjet. Osobně jsem měla radost z toho, že služeb našich poradců využilo na 200 návštěvníků. Témata rozhovorů se z velké části dotýkaly těžkostí způsobených pandemií viru covid-19,“ dodává Daniela Hurtová.

Hlavní zahraniční host - britský zpěvák a skladatel Martin Smith.

Akce probíhala od čtvrtka 19. 8. do soboty 21. 8. 2021. Fotografie z festivalu jsou uveřejněny na profilu sociální sítě Facebook. Přímé přenosy z hlavního sobotního programu zajišťovala televizní stanice TV NOE. Pořádal zapsaný spolek UNITED 3P, z. s., ve spolupráci s místními církvemi. Příští ročník se uskuteční v termínu 18. – 20. 8. 2022.