Pandemie viru covid-19 měla v uplynulých letech vliv na pořádání festivalu UNITED. Ten se v roce 2020 uskutečnil formou přímého přenosu. O rok na to se konal jako jednodenní akce na třech různých místech. V roce 2022 se UNITED vrací do Vsetína jako třídenní akce. Jeho téma je „Opravdový“.

 

Význam tématu popisují organizátoři následovně: „Přetvářka, pokrytectví, fake. Někdy je prokoukneme snadno, jindy vůbec. Nejčastěji však hledáme jejich opak – od politiky přes média až po vztahy. Zdá se navíc, že o autenticitě a jejím nedostatku slýcháme více v souvislosti s rostoucí oblíbeností sociálních sítí. Jak se hledá opravdovost v elektronickém virtuálním světě či v reálném životě, ale především ve víře, a jak vypadá autentické křesťanství? A pokud je jedním z nejčastějších důvodů odmítnutí křesťanství nedostatek autentických křesťanů, neměli bychom s tím něco dělat? Není náhoda, že výzvu k opravdovosti slýchali z Ježíšových úst také lidé v jeho době a nejčastěji právě ti, kteří o ní byli přesvědčeni nejvíce.“

 

 

Ředitelka festivalu, Daniela Hurtová, dodává: „Moc se těším na festival UNITED 2022. V tématu, které jsme zvolili, je ukrytá touha nás všech žít opravdový život. Reálný, autentický a nepovrchní. V době, která nás zkouší po všech stránkách, je výzva k opravdovosti aktuální! Zvu všechny do Vsetína na nabitý festivalový program, na atmosféru tradičního "UNITED", města i na všechny připravované novinky v programu.“

 

UNITED je křesťanský open-air festival s dramaturgicky různorodým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, filmové projekce, dětskou scénu a sporty.

 

 

Minulý ročník se uskutečnil na více místech. Jednodenní zastávky turné nazvaného UNITED CITY se uskutečnily v Plzni, Litomyšli a ve Vsetíně. Všech tří akcí se dohromady zúčastnilo na 2000 účastníků. Nadcházející ročník festivalu je plánován v termínu 18. – 20. 8. 2022. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook.