Návštěvníci festivalu UNITED.

Organizátoři festivalu UNITED představili první část vystupujících. Jako hlavní řečníci přijali pozvání Libor Všetula, Ida Pencová a Jakub Vejmělka. Ve svých promluvách se budou věnovat letošnímu tématu „Opravdový“.

 

Libor Všetula je katolický kněz a salesián, který pracuje s mladými lidmi. Má zkušenosti s vyučováním na základní, střední a vysoké škole, vedením táborů a evangelizačních kempů. V současné době je ředitelem komunity salesiánů v Brně-Žabovřeskách. 

 

Ida Pencová je členkou Apoštolské církve (AC). Působí jako lektorka Etických dílen v organizaci Hope4kids a podílí se na vedení volnočasového klubu. 

Ida Pencová bude jedním z hlavních řečníků UNITED 2022.

Jakub Vejmělka pracuje v Křesťanské akademii mladých (KAM), kde má na starosti vzdělávání a podporu vedoucích mládeží v ČR. Dále vede mládež WAVE Brno (Evangelikální společenství).

 

Jan Jackanič, člen poradního týmu festivalu, k volbě řečníků uvedl: „Téma UNITED je Opravdový a pokud si něčeho na každém z hlavních řečníků vážím, tak je to právě opravdovost, kterou vnímám v jejich životě a kterou, věřím, mohou předat účastníkům festivalu. V jejich podání to nebude žádné klišé, ale pravdivost spojená se zápasem, přiznáním si vlastních chyb a naděje, která je spojená s živou vírou v Krista.“

Jakub Vejmělka další z hlavních řečníků UNITED 2022.

Další uveřejněná jména patří do oblasti hudby. Na pódiích vystoupí skupiny ESPÉ, Isaac Records, Marbles, Way to go a písničkář Pavel Helan.

 

UNITED je křesťanský open-air festival s dramaturgicky různorodým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, filmové projekce, dětskou scénu a sporty.

 

Minulý ročník se uskutečnil na více místech. Jednodenní zastávky turné nazvaného UNITED CITY se uskutečnily v Plzni, Litomyšli a ve Vsetíně. Všech tří akcí se dohromady zúčastnilo na 2 000 účastníků. 

 

Letošní ročník festivalu je plánován jako třídenní akce v termínu 18. – 20. 8. 2022. Místem konání je město Vsetín. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook.