Pořadatelé festivalu UNITED na webových stránkách představili další část hudebních hostů. Po několika letech se na vsetínská podia vrací slovenská zpěvačka Sima Magušinová a brazilská zpěvačka Thabata Oliver. Poprvé se na UNITED představí polská formace Luxtorpeda a moldavská skupina Not an Idol.

Návštěvníci festivalu UNITED

Sima Magušinová (za svobodna Martausová) se na UNITED vrací po šesti letech. Zpěvačka pocházející z Považské Bystrice vydala celkem 5 alb. Získala několik hudebních ocenění, podílela se na tvorbě filmové hudby a aktivně podporuje dětské onkologické pacienty. V roce 2017 byla nominována na ocenění Slovenka roku v kategorii Umění a kultura. Brazilská zpěvačka Thabata Oliver na UNITED vystoupila v roce 2018 jako vokalistka americké skupiny Christafari. V letošním roce se vrací se svou doprovodnou kapelou kombinující hudební prvky pop-gospel-reggae. 

Z polské Poznaně přijede rocková sestava Luxtorpeda. Kapela byla založena v roce 2010. Její členové mají za sebou působení v dalších rockových a metalových skupinách. Jejich festivalový repertoár bude ovlivněn albem Omega, které vydali letos v dubnu. Moldavská formace Not an Idol kombinuje hudební styly RnB, funk, soul a gospel. Cílem jejich tvorby je šířit poselství zaměřené na Krista, zakotvené v Písmu a vtělené do kvalitního zvuku.

Jako další vystupující se z česko-slovenské křesťanské scény představí kapely a interpreti alltide, BCC Worship, Efod, ESPÉ, Filip Boháč, Isaac Records, Marbles, Pavel Helan, Petr Špaček, SouZnění, Way To Go a další.

UNITED je křesťanský open-air festival s dramaturgicky různorodým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, filmové projekce, dětskou scénu a sporty.

Minulý ročník se uskutečnil formou tří jednodenních zastávek v Plzni, Litomyšli a ve Vsetíně. Turné UNITED CITY se dohromady zúčastnilo na 2 000 účastníků. Letošní ročník festivalu je plánován jako třídenní akce v termínu 18. – 20. 8. 2022. Místem konání je město Vsetín. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook. V úterý 31. května 2022 končí předprodej nejlevnější sady vstupenek.

 

Ukázky tvorby uveřejněných kapel