Organizátoři festivalu UNITED uveřejnili první informace nadcházejícího ročníku festivalu. Mezi novinky patří představení letošního tématu, prvních hostů a grafického vizuálu. Do Česka přijede kapela Hillsong London.

Hillsong London je chválicí tým stejnojmenného britského letničního sboru. Jeho sestavu tvoří dobrovolníci z řad hudebníků a zpěváků. Formace doprovází sborové bohoslužby a k tomu vystupuje na konferencích nebo festivalech. Vydali 3 alba, některé z nich později upravili formou remixu.

Každý ročník UNITED má podtitul, kterému se ve svých promluvách věnují řečníci. Nově připravované téma zní „Tady a teď“. Poprvé se na hlavním pódiu v roli řečníka představí Jana Polehna a Dalimil Staněk. Z předchozích let mohou návštěvníci znát Janette Oubrechtovou, Tomáše Holuba a Ondřeje Szturce. Mezi hudební hosty patří worshipové kapely Alive a Espé, pop-rocková sestava On Fire, houslistka a zpěvačka Miriam Kaiser a rappeři TowMeot.

 

UNITED je křesťanský multižánrový festival s dramaturgicky pestrým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, dětskou scénu a sporty.

Akce se uskuteční od čtvrtka 17. 8. do soboty 19. 8. 2023 ve Vsetíně. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook

Na internetových stránkách je umístěn archiv nahrávek seminářů z předchozích ročníků a odkazy na podcastové platformy. Dále zde probíhá předprodej vstupenek s možností objednat vstupenku formou dárkového poukazu.

Organizační tým kromě srpnové akce připravuje jednodenní festival UNITED CITY v Českých Budějovicích. Ten se uskuteční 22. 4. 2023.

 

Promovideo festival UNITED 2023