Organizátoři festivalu UNITED společně s místním týmem připravují v Českých Budějovicích jednodenní akci pojmenovanou UNITED city. Pro návštěvníky budou přichystány koncerty, semináře, taneční workshop, divadelní představení, služba duchovního poradenství a modliteb.

Kapela ESPÉ

„Jednou ze základních hodnot našeho týmu je podpořit místní církve ve spolupráci a vytvářet nový prostor pro setkání mladých i evangelizaci. V Českých Budějovicích vznikla skupina lidí z různých církví, kteří projevili zájem a touhu uspořádat akci pro mladé,“uvádějí organizátoři na otázku, jak vznikla myšlenka chystaného UNITED city.

Ze zahraničních hudebních hostů přijala pozvání slovenská worshipová kapela ESPÉ a formace Isaac Records, kterou lze zařadit po žánr gospel rap. Z českých interpretů vystoupí písničkář Pavel Helan a chválicí kapela Adonai.

Skupina Adonai

Kazatel Pavel Eder pro si účastníky přichystal seminář na téma využívání sociálních médií s názvem „Jste to, co followujete“. Skupina UNITED Dance, která se specializuje na scénický tanec a street dance, připravuje pro zájemce taneční workshop. S divadelním představením Malý princ dorazí herec Víťa Marčík mladší.

UNITED city se uskuteční v sobotu 22. dubna 2023 v prostorách Kulturního domu Vltava v Českých Budějovicích. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook. Na internetových stránkách je umístěn archiv nahrávek seminářů z předchozích ročníků a odkazy na podcastové platformy a probíhá zde předprodej vstupenek.

Organizační tým kromě dubnové akce připravuje třídenní festival UNITED. Ten se uskuteční od čtvrtka 17. 8. do soboty 19. 8. 2023 ve Vsetíně.