V Českých Budějovicích se během čtvrté dubnové soboty uskuteční jednodenní festival UNITED city. Akce má za cíl vytvořit prostor pro setkání mladých, sdílení křesťanského poselství a podporu spolupráce místních církví. Pro návštěvníky jsou přichystány koncerty, semináře, workshopy, divadelní představení, služba duchovního poradenství a modliteb.

Účastníci mohou hledat odpovědi na své otázky na některém z připravovaných seminářů. Jan „Chenza“ Šeda ze sboru CityHouse Brno provede tématem vztahů a chození. Zaměří se například na otázku, na co si dát pozor a co vyřešit před vstupem do vztahu. Absolventka švédské biblické školy Karolína Kornhäuser nabídne zamyšlení nad lidskou identitou a hodnotou, které nezávisí na výkonu. 

Řečník Marek Novák připravil dva semináře. V prvním uvede, jaké jsou nejčastější falešné představy o Bohu, jak je rozpoznat a jak se s nimi vypořádat. Druhý seminář je věnovaný tématu vnitřních zranění, kdy vznikají a jak s nimi zacházet. Influencer a farář Pavel Eder vtáhne do tématu sociálních sítí a toho, jak digitální svět ovlivňuje naše psychické i fyzické zdraví.

 

Z řad hudebních hostů přijala pozvání slovenská worshipová kapela ESPÉ, písničkář Pavel Helan, chválící kapela Adonai a formace rapperů vystupující pod názvem Isaac Records. Večerní vystoupení si připravuje taneční skupina UNITED Dance. Herec Víťa Marčík mladší odehraje divadelní představení Malý princ.

UNITED city se uskuteční v sobotu 22. dubna 2023 v prostorách Kulturního domu Vltava v Českých Budějovicích. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách https://festivalunited.cz/ceske-budejovice a na profilu sociální sítě Facebook. Na internetových stránkách je umístěn archiv nahrávek seminářů z předchozích ročníků a odkazy na podcastové platformy a probíhá zde předprodej vstupenek.

Organizační tým kromě dubnové akce připravuje třídenní festival UNITED. Ten se uskuteční od čtvrtka 17. 8. do soboty 19. 8. 2023 ve Vsetíně.