Ve Vsetíně se od čtvrtka 17. 8. do soboty 19. 8. 2023 uskuteční 13. ročník festivalu UNITED. Návštěvníkům nabídne program na celkem dvanácti místech v centru města. Mezi letošní novinky se řadí klubová scéna, Late Night Show, festivalová kaple, zázemí pro maminky s malými dětmi a vlastní mobilní aplikace.

 

Hlavní pódium je situované na Dolní náměstí. Bude otevřené nejen pro návštěvníky, ale také pro veřejnost. Odehrají se zde večerní programy s festivalovými řečníky a vystoupení zahraničních hudebních hostů. Z Velké Británie přijali pozvání kapela Hillsong London a DJ Galactus Jack, ze Švédska přijede trio LIN D a ze Spojených států PineLake Worship Band.

 

Z česko-slovenských kapel se nejen na hlavním pódiu představí skupiny a interpreti Adonai, ALIVE, ESPÉ, Homecoming, Late Mayday, Miriam Kaiser, ON FIRE, Petr Wolgemuth, QAI, Timothy, Worship.ko a další.

 

V Domě kultury bude přístupných hned několik míst. Ve Velkém sále se bude začínat Worship rány, během dne zde proběhnou semináře a večer pak koncertní vystoupení. Hudba zazní také v KLU3OVNĚ K3. Malý sál je přichystán pro návštěvníky, kteří chtějí využít poradenské služby. Dolní foyer je vyhrazeno prodejním stánkům. Horní foyer poslouží jako zázemí pro maminky s malými dětmi, kde si budou moci odpočinout, přebalit a nakrmit své děti.

 

Dějištěm více než 30 seminářů a workshopů se stanou evangelický kostel, kino Vatra, městská knihovna, gymnázium, sokolovna a centrum Maják. Cílem seminářů je otevřít aktuální témata, která řeší mladí: Strach (Pavel Hošek), Genderová identita v Kristu (Marek Macák), Emoce a život s Bohem (Kateřina Lachmanová), Opakujeme stále stejné chyby? (Tomáš Petráček), Hněv ve společnosti (Benedikt Mohelník), Nespoutaná přítomnost (Kateřina Vávrová), Poznat sám sebe (Veronika Horňáková) a další.

 

Jako místo pro odpočinek a zklidnění je připravena chillout zóna s posezením a občerstvením před Domem kultury. Dále pak festivalová kaple, kde budou probíhat krátká ranní a večerní zamyšlení. Ke zklidnění návštěvníci mohou vyrazit také do parku Panská zahrada. Zde si mohou v Altánu Rádia 7 poslechnout moderované rozhovory s vystupujícími. Další část rozhovorů proběhne formou večerních Late Night Show v kině Vatra.

 

Jednou z festivalových novinek je mobilní aplikace pro platformy Android a iOS. Jejím cílem je moderním způsobem nahradit tištěné bulletiny a přinášet tak návštěvníkům aktuální informace.

 

UNITED je křesťanský multižánrový festival s dramaturgicky pestrým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, talk show, službu modliteb a duchovního poradenství, divadelní představení a atrakce pro děti. Aktuality, program a podrobné informace jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilech sociálních sítí Facebook a Instagram. Na internetových stránkách dále je umístěn archiv nahrávek seminářů z předchozích ročníků a odkazy na podcastové platformy. Pořadatelem je zapsaný spolek UNITED 3P, z. s.