Organizátoři festivalu UNITED uveřejnili první informace nadcházejícího ročníku festivalu. Mezi novinky patří představení letošního tématu, grafického vizuálu a prvních hostů z řad hudebníků a řečníků.

 

Při výběru tématu si festivalový poradní tým kladl několik otázek. A stejné otázky chce předložit návštěvníkům skrze promluvy hlavních řečníků: „Kdy jsem doopravdy sám sebou? O co se opírá moje identita? Kdo mi to řekne? Občas máme pocit, že žít s Bohem znamená ztratit sám sebe. Omezit se. Přijít o své sny a touhy. Jak mi Bůh může pomoci znovu objevit to, kým jsem?“

 

 

Poprvé se na hlavním pódiu v roli řečníka představí dobrovolnice v církvi a marketérka Veronika Štěpánová a kazatel Jiří Musil. Z předchozích ročníků mohou návštěvníci znát studentskou pastorku Janu Polehnu, faráře a biologa Marka Orko Váchu a kazatele Jakuba Limra.

 

UNITED je křesťanský multižánrový festival s dramaturgicky pestrým programem. Ten kromě hudebních vystoupení zahrnuje semináře, workshopy, službu modliteb a duchovního poradenství, divadlo, dětskou scénu a sporty.

 

Mezi zahraniční hudební hosty patří britský rapper Joshua Luke Smith. Z Finska přijala pozvání kapela Park 7. Z česko-slovenských interpretů se představí alternativní formace Azimuth, indie-popová kapela Spotlight a skupina Way to go.

 

Akce se uskuteční od čtvrtka 22. 8. do soboty 24. 8. 2024 ve Vsetíně. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook. Na internetových stránkách je umístěn archiv nahrávek seminářů z předchozích ročníků, odkazy na podcastové platformy a probíhá zde předprodej vstupenek.

 

Organizační tým kromě srpnové akce připravuje jednodenní festival UNITED city v Českých Budějovicích. Ten se uskuteční 20. 4. 2024.