1. den festivalu UNITED očima koordinátorky stánku signály.cz


čtvrtek 25. 8. 2011
13:15 Ahoj, my jsme signály... kde si můžem zařídit ten stánek? - No, místo máte tu, ale teď tu ještě holky malují cedule, tak musíte chvíli počkat. Ale program začíná až v sedm, tak já myslím, že času je dost...
15:15 Po vydatném obědě v asijském bistru (menu s polévkou za 65) a malé exkurze do copycentra a papírnictví máme uvolněné prostory a začínáme stavět. Po schodišti se stěhují stoly, šplhá se do výšek a prolézá se pod židlema, otvírají se krabice s poklady:) Do všeho toho hemžení a zmatků přicházejí první, zatím značně nesmělí návštěvníci. Tak hurá do akce...

Čas přestává být důležitý... a hlavně není čas ho sledovat. Jedině že bychom ho zkusili odpočítávat podle počtu vyslovených otázek: "Znáte signály.cz?" A že jich bylo. A záporných odpovědí taky. Festival UNITED je totiž správně ekumenický, takže tu najdete spoustu lidí různých vyznání, kde signály nejsou ještě tak rozšířené. Co není, může být, a my pro to děláme maximum.
Kromě "chuckovin na dnešní den" pro každého a čokoládek pro nově autorizované rozdáváme hlavně informace a úsměvy. Ty už jsou s pokročilou hodinou pravda trochu křečovité, ale správný signálník se jen tak nevzdá!

A tak tu pobíháme, prodáváme, vykládáme, autorizujeme, registrujeme a fotíme... To vše hlavně o pauzách v programu. Jakmile se ze sálu ozvou první tóny, stánek se prakticky vylidní. A tak máme i my možnost zajít si na program.
23:30 Stojíme na balkoně unešené živelnou hudbou skupiny Reilly.
00:40 Jsme někde na cestě mezi Vsetínem a domovem... chuchvalce bílé mlhy se valí po silnici a na mostě nad železnicí kličkuje ve světlech auta dokonce liška. Sorry, stopaře neberu:)
1:54 Konečně publikuju reportáž z koncertu Reilly a zcela vyčerpaná padám do postele.