V letošním roce připravili organizátoři festivalu UNITED společně s místním týmem v Českých Budějovicích akci nazvanou UNITED city. Na jednodenní festival dorazilo na 700 lidí, včetně vystupujících a realizačního týmu. Tím se podařilo splnit cíle, kterými jsou vytvořit prostor pro setkání mladých lidí, sdílení křesťanského poselství a podporu spolupráce místních církví. Proto se obě strany rozhodly ve spolupráci pokračovat a uspořádat stejnou akci také v roce 2024.

 

Daniela Hurtová, ředitelka festivalu, uvádí: „Cítila jsem velkou touhu církví spojit síly kvůli mladým lidem v Jihočeském kraji. Modlitby a snahu Pán Bůh požehnal a první ročník na jaře 2023 byl skvělý. Modlíme se, aby druhý ročník nejen navázal, ale byl velkou vlnou požehnání pro účastníky i pořadatele.“

 

Pro návštěvníky budou přichystány koncerty, semináře, workshopy, služba duchovního poradenství a modliteb. Mezi hlavní zahraniční hosty patří hudebník Baruch Sanchez (US).

 

Baruch je mladý worship leader, který působí v kalifornském sboru Hillsong Los Angeles. Jeho vizí je motivovat hudebníky z celého světa a podpořit jejich službu v dané komunitě. V rámci své hudební tvorby spolupracoval například se zpěvačkami Kim Walker Smith, Brooke Ligertwood a kapelou Hillsong. Na festival přijede představit své nové album.

 

 

UNITED city se uskuteční v sobotu 20. dubna 2024 v prostorách Kulturního domu Vltava v Českých Budějovicích. Aktuality a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách www.festivalunited.cz a na profilu sociální sítě Facebook. Na internetových stránkách je umístěn archiv nahrávek seminářů z předchozích ročníků a odkazy na podcastové platformy.

 

Organizační tým kromě dubnové akce připravuje letní třídenní festival UNITED. Ten se uskuteční od čtvrtka 22. 8. do soboty 24. 8. 2024 ve Vsetíně.